- Tulpina viguroasa, cu faza de latenta scurta.
- Toleranta pana la 17% vol.
- Caracter Killer: neutru.
- Exigenta nutritionala: o buna activitate fermentativa în medii lipsite de nutrienti. Cu toate acestea, se recomanda corectia azotului din must pentru a minimaliza riscul unei cresteri a aciditatii volatile si aparitia radicalilor sulfurati.
- Temperatura de lucru: 10-25 ºC.
- Randament alcoolic ridicat.
- Bună producţie de glicerol.
- Toate tipurile de vin: alb, rose, rosu, vinuri spumante si opriri de fermentatie.
- Este adaptata la fermentarea musturilor puternic limpezite si sarace in substante azotate si factori de crestere.
- Se foloseste cu succes în cazul opririi procesului de fermentatie cu un grad alcoolic ridicat si cu un continut scazut de zaharuri.
- Rezultate remarcabile la cea de a doua fermentatie (vinuri spumante). Faza latenta de scurta durata, favorizeaza un bun perlaj si o buna capacítate de spumare conferind trasaturi fine si elegante.
CALITATI ORGANOLEPTICE: Permite exprimarea aromelor florale si de fructe.
Foarte potrivită pentru exprimarea aromatica a soiurilor nobile. In elaborarea vinului sunt aduse tonuri de citrice si nuante proaspete evitand aromele indezirabile.
Vinificatie fermentatie primara - 20-30 g/100l.
Spumante fermentatie secundara - 30-40 g/100l.
Refermentare, fermentatii alcoolice oprite - 30-50g/100l.
1. Se adauga drojdiile uscate în raport de 1:10 în apa la temepratura de 35º-40ºC (100g drojdie la 1L apa).
2. Se astepta 10 min.
3. Se agita amestecul.
4. Se astepta 10 min si se incorporeze in must, avand grija sa nu fie o diferenta mai mare de 10ºC între mediul rehidratat şi must. Pentru evitarea socului termic se recomanda adaugarea treptata de must sau vin peste drojdia rehidratata pana la reducerea diferentei de temperatura sub 10ºC.
- În orice caz drojdia nu trebuie să se rehidrateze mai mult de 30 de minute în absenta zaharurilor.
- Respectarea timpului, a temperaturii şi modului de utilizare garantează la maximum viabilitatea drojdiei hidratate.
- Nu se recomandă utilizarea depozitelor de drojdie datorita riscurilor de contaminare cu microorgansime nedorite.
- Tulpina viguroasa, cu faza de latenta scurta.
- Toleranta pana la 17% vol.
- Caracter Killer: neutru.
- Exigenta nutritionala: o buna activitate fermentativa în medii lipsite de nutrienti. Cu toate acestea, se recomanda corectia azotului din must pentru a minimaliza riscul unei cresteri a aciditatii volatile si aparitia radicalilor sulfurati.
- Temperatura de lucru: 10-25 ºC.
- Randament alcoolic ridicat.
- Bună producţie de glicerol.
- Toate tipurile de vin: alb, rose, rosu, vinuri spumante si opriri de fermentatie.
- Este adaptata la fermentarea musturilor puternic limpezite si sarace in substante azotate si factori de crestere.
- Se foloseste cu succes în cazul opririi procesului de fermentatie cu un grad alcoolic ridicat si cu un continut scazut de zaharuri.
- Rezultate remarcabile la cea de a doua fermentatie (vinuri spumante). Faza latenta de scurta durata, favorizeaza un bun perlaj si o buna capacítate de spumare conferind trasaturi fine si elegante.
CALITATI ORGANOLEPTICE: Permite exprimarea aromelor florale si de fructe.
Foarte potrivită pentru exprimarea aromatica a soiurilor nobile. In elaborarea vinului sunt aduse tonuri de citrice si nuante proaspete evitand aromele indezirabile.
Vinificatie fermentatie primara - 20-30 g/100l.
Spumante fermentatie secundara - 30-40 g/100l.
Refermentare, fermentatii alcoolice oprite - 30-50g/100l.
1. Se adauga drojdiile uscate în raport de 1:10 în apa la temepratura de 35º-40ºC (100g drojdie la 1L apa).
2. Se astepta 10 min.
3. Se agita amestecul.
4. Se astepta 10 min si se incorporeze in must, avand grija sa nu fie o diferenta mai mare de 10ºC între mediul rehidratat şi must. Pentru evitarea socului termic se recomanda adaugarea treptata de must sau vin peste drojdia rehidratata pana la reducerea diferentei de temperatura sub 10ºC.
- În orice caz drojdia nu trebuie să se rehidrateze mai mult de 30 de minute în absenta zaharurilor.
- Respectarea timpului, a temperaturii şi modului de utilizare garantează la maximum viabilitatea drojdiei hidratate.
- Nu se recomandă utilizarea depozitelor de drojdie datorita riscurilor de contaminare cu microorgansime nedorite.